SANT MARTÍ (dimecres/ Pintacontes)


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- "La nave que se limpiaba sola"
DIMECRES SANT MARTÍ – PINTA-CONTES

Aquesta setmana, al pintacontes del Sant Martí  hem treballat el conte La nave que se limpiaba sola. Aquest petit relat explica com un pare i una filla viatgen per l’espai a dalt d’una nau. La petita era molt desordenada i el seu pare l’adverteix que hi hauria de ser menys ja que la nau on ara viurien recollia les coses però no les endreçava sinó que les llençava a les escombraries.
Amb aquesta petita història hem volgut tractar la importància dels infants d’ajudar a casa i no només perquè entre tots la feina pot ser menys sinó perquè també ens pot ajudar, amb el reciclatge, a que el món sigui millor per a tothom.
Un cop explicat el conte i parlat una mica sobre els valors del reciclatge hem realitzat l’activitat. Aquesta es basava en decorar i personalitzar cadascú la seva pròpia nau. A partir d’un dibuix de la nau, els infants l’han pintat de diferents colors amb pintura acrílica i posteriorment li han donat textura amb diferents elements reciclables: plàstics, paper de plata, paper de bombolles, etc.
Així cadascú ha “construït” la seva pròpia nau i l’ha fet seva.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- "Expliquem el conte A que té gust la lluna?"
DIMECRES SANT MARTÍ – PINTA-CONTES

A que té gust la lluna? és un conte que permet parlar sobre el món dels sabors del menjar, i de la col·laboració entre els companys per assolir una mateixa fita.
En la primera sessió hem explicat el conte a través del video de youtube d'Alba Costa, amb un teatret fet de paper maixé i la veu narradora d'un infant. Després de visualitzar la història hem comentat entre tots quins eren els nostres gustos preferits i quins no, i a continuació hem passat a fer l’activitat artística en qüestió. Aquesta consistia en realitzar una lluna en paper maixé, com en el conte visualitzat. A partir d’una cola especial (cola celulosica), entre els quals els nostre experts científics del grup-classe ens comentaven molt convençuts que es tractava de MOC D'ELEFANT, o potser BABA DE CARGOL.
Amb aquesta cola, hem construït unes boles de paper de diari a partir de les quals han anat incorporant papers enganxats amb cola per tal de donar-li força.
Més endavant les pintarem i incorporarem els personatges del conte, per a que així els nostres nois i noies els puguin explicar a casa en família.
 IMG-20170208-WA0026.jpg


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- "Sóc un artista"
DIMECRES SANT MARTÍ – PINTA-CONTES

Aquesta setmana amb el grup del Pintacontes del Sant Martí  hem explicat el conte Sóc un artista, un conte que ens ha tret la major creativitat que tenim dins nostre. L’activitat que s’ha relacionat amb la història ha treballat l’experimentació dins l’art, és a dir, la comprensió de que l’art presenta diferents formes d’expressió i que no totes elles es basen en agafar un pinzell o un llapis i dibuixar damunt d’una tela o un paper, va molt més enllà. Des d’aquest punt de vista hem volgut que els infants pintessin amb mans i peus, parts del seu cos que també expressen i poden fer art. Així les monitores han estès al terra un gran mural blanc on els petits poguessin pintar allò que els hi venia de gust i de la forma que volguessin.
Sóc un artista ens ha permès fer una activitat diferent, més creativa potser, però sobretot una activitat que donava total llibertat als infants alhora de crear així com també una gran diversió, ja que pintant i dibuixant no només creem i expressem sinó que també ens ho passem bé.
IMG-20170202-WA0010.jpgIMG-20170202-WA0009.jpgIMG-20170202-WA0006.jpg
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- "Treballem un conte tradicional: “Els tres porquets”"
DIMECRES SANT MARTÍ – PINTA-CONTES

Al Pintacontes de l’escola Sant Martí hem iniciat el trimestre en un conte d’allò més conegut: “Els tres porquets”. Aquest cop hem volgut explicar el conte amb el taller d’ombres, però vam decidir no portar un dels personatges més coneguts: el llop. Així vam voler que dibuixessin els petits el seu llop. L’activitat resultà ser molt interessant ja que hi hagueren llops de tot tipus, fins i tot llobes! Així, posteriorment en la segona part de l’activitat van ser aquests dibuixos els que utilitzà la monitora amb el teatre d’ombres per representar al llop en el conte.
Finalment els darrers minuts de la classe la monitora va deixar una mica de temps lliure perquè els infants juguessin amb els personatges de les ombres i els seus dibuixos. A més a més, pogueren experimentar una estona els efectes que crea la llum al enfocar més o menys.

IMG_20170111_171847.jpgIMG_20170111_171616.jpg

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Treballem l’amistat amb el conte de “La tortuga Lua”"
DIMECRES SANT MARTÍ – PINTA-CONTES

Durant aquestes dues setmanes hem treballat el conte de “La tortuga Lua” al Pintacontes del Sant Martí. A partir d’aquest hem aprofitat per parlar sobre el valor de l’amistat i com unes determinades persones, els amics, es poden convertir en un tresor per a un.
Seguidament els infants han realitzat la seva pròpia tortuga Lua. Amb una caixa de formatgets pintada de color verd li col·locarem un cap, unes potes i una cua. A continuació hem ensenyat el paper de seda, un tipus de material molt fi i amb una textura molt curiosa, i hem posat trossos de diferents tonalitats de verd a la caixa, com si fos la closca de l’animal. Finalment hem dibuixat els darrers detalls com ara la cara de la tortuga o les ungles de les potes.

 IMG-20170118-WA0027.jpgIMG-20170126-WA0013.jpg
IMG-20170126-WA0009.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- "CRAFTY PARTY! Halloween....in english!"
DIMECRES SANT MARTÍ – PINTA-CONTES

Halloween it's here and we want to celebrate it with them! So ...in english! We are going to draw, paint and cut a lot of terrorifics guest who wants to celebrate Halloween toghether in the HAUNTED HOUSE... bats, mummys, vampires, pumpkings,....uauauuuuauuauu!!!! So... let's talk in english!

Aquesta última setmana hem aturat la màquina del temps i hem fet el joc de la casa embruixada, "Haunted House", en anglès. Així hem repassat i conegut nou vocabulari en anglès, sobre la nit de bruixes (vampire,  witch,  mummy...) i de materials i accions de taller d art ("to draw,  to cut, to paint,...). Els nens i nenes havien de picar a una porta o finestra de la cas embruixada i cridar "Trick or treat" plegats.
Quan la porta s'obria,  els personatges encara no apareixien,... Doncs ells mateixos els havien de dibuixar i pintar segons la fitxa en anglès que se'ls donava,...  "to draw a full moon with a watercolour pencils").
I així, al final de la classe ens vam poder reunir tots altra cop davant de la casa embruixada i poder fer entrar els personatges per les seves portes... I assistir a la gran Crafty Party de Halloween!!!
...................................................................................................................................................
Iniciem el nou curs 2016-17!
"Constel·lació de noms a SANT MARTÍ!"
DIMECRES INFANTIL

El grup i les monitores

Aquest any iniciem el curs amb un petit grup de 6 nens i nenes entre infantil, i la primera sessió la hem fet junts a a l'aula de P4, que ja serà la nostra per la resta del curs. La monitora que habitualment portaran el grup es diu Maria i Teresa, i ve amb les piles carregades després d'aquest estiu tant calorós!


La Maria és monitora de lleure titulada per la Fundació Pere Tarrés i té una gran experiència com a monitora de menjador, extraescolars, colònies, casals, etc. Actualment està finalitzant els seus estudis de Máster en Educació Social, i té un projecte personal com a educadora social amb una companya; a més, té l'anglès com a llengua nativa per part de família materna.


"Constel·lació de noms"

Els monitors han preparat una activitat que ha servit per a dir els nostres noms i presentar-nos al grup, i han barrejat aspectes del clàssic joc de presentació del "Cabdell" i les obres de Joan Miró anomenades "Constel·lacions". Així el company que tenia el cabdell de ràfia negra el feia arribar a un company de la taula (normalment a algun company/a que no coneixia) i el/la que ho rebia es presentava al grup tot dient el seu nom, classe, ... i allò que més li agradava, o que li agradaria molt fer, a taller d'art.
Quan deien el seu nom rebien la fitxa de la seva lletra inicial i l'enganxaven a la taula just davant d'ells, amb el paper on acabarien dibuixant/escrivint el seu nom tot inventant-se una lletra divertida i artística.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada